Αγαπητοί/ες συνάδελφοι και φίλοι/ες,

Θα συναντηθούμε την Παρασκευή 26-2-2021 στις 19:00-21:15 μέσω zoom, στην τελευταία μας για φέτος προγραμματισμένη εκδήλωση.
Το θέμα που θα διαπραγματευτούμε είναι η βιωματική μάθηση και προσκεκλημένους μας έχουμε τους Μάριο Κουκουνάρα-Λιάγκη, αναπληρωτή καθηγητή του ΕΚΠΑ, επιστημονικό υπεύθυνο των προγραμμάτων Learn Inn του πανεπιστημίου και την Ηρώ Ποταμούση Υπ.Διδ. Παιδαγωγικής Πανεπιστημίου Αιγαίου, υπεύθυνη γενικής διαχείρισης των LEarn Inn του ΕΚΠΑΘα ασχοληθούμε με τις βασικές αρχές της βιωματικής μάθησης και ιδιαιτέρως με την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα στην εφαρμογή τους σε ποικίλα μαθησιακά περιβάλλοντα με έμφαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και το παράδειγμα των προγραμμάτων του Learn Inn.

Τη δεύτερη ώρα κοντά μας θα είναι ο Gabriel Groiss, παιδαγωγός με καταγωγή από τη Γερμανία με εμπειρία από το 2007 σε διάφορα παιδαγωγικά συστήματα αλλά κυρίως στην Παιδαγωγική του Δάσους. Ο Gabriel είναι πατέρας δύο παιδιών, μέλος του συμβουλίου της EUDEC, μέλος του συμβουλίου της Ισπανικής Ένωσης Σχολείων της Φύσης και συνιδρυτής και διευθυντής του ελεύθερου/δημοκρατικού Σχολείου της Φύσης PlayaEscuela El Medano (https://www.playaescuela.org) στην Τενερίφη (Κανάριοι Νήσοι, Ισπανία). Θα μοιραστεί την εμπειρία του από τον τρόπο αυτό διδασκαλίας και θα απαντήσει σε ερωτήσεις. Το μέρος αυτό της συζήτησης θα γίνει στα Αγγλικά.


Οι συναντήσεις του εγκεκριμένου από το Υπ.Π.Θ. προγράμματος Σύμπραξη Σχολείων για τη Δημοκρατία στην Εκπαίδευση είναι δωρεάν και αφορούν τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και των ειδικοτήτων.
Παρακαλούμε στείλτε mail στο sympraxis.eudec@gmail.com για να σας κοινοποιήσουμε το σύνδεσμο.
Σας περιμένουμε με χαρά

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s