Αγαπητοί φίλοι/ες της Σύμπραξης,
με χαρά σας περιμένουμε στη συνάντησή μας την Πέμπτη 28-1-2021 στις 19:00 για να μιλήσουμε για τη διαχείριση σύγκρουσης στο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Διαφωνίες, συγκρουσιακές σχέσεις, λόγια που πληγώνουν, κουτσομπολιά που ενοχλούν, σχόλια που προσβάλλουν, παρεξηγήσεις που διαλύουν ακόμη και φιλίες είναι κάποια από τα θέματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας μαθητής ή μια μαθήτρια στο σχολικό χώρο. Μικρά και ασήμαντα περιστατικά που όμως, όταν επαναλαμβάνονται μπορεί να γίνουν μεγάλα, σημαντικά και καμιά φορά και αβάσταχτα. Περιστατικά τα οποία οι μαθητές/τριες δεν θέλουν να τα μοιραστούν με καθηγητές/τριες ή διευθυντές/ντριες. Ξέρουν, όμως, ότι στο σχολείο μια ομάδα παιδιών είναι πρόθυμα και διαθέσιμα να ακούσουν το πρόβλημά τους και να βοηθήσουν τους συμμαθητές τους που έχουν τη διαφωνία να βρουν μόνοι τους τη λύση.  
Μαζί μας θα είναι η Θεοδώρα Δελλαπόρτα, εκπαιδευτικός κοινωνιολόγος, Med, με σπουδές στα Παιδαγωγικά, την Κοινωνιολογία, την Κοινωνική Ανθρωπολογία και την Συμβουλευτική, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων, εργαζόμενη από το 1988 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.


Πως λύνεται μια διαμάχη στη σχολική συνέλευση; Τι είναι η επιτροπή επίλυσης σύγκρουσης και από ποιους αποτελείται; Πως διαχειρίζεται η κοινότητα τη διαμάχη ανάμεσα στα μέλη της μέσα σε ένα δημοκρατικό/ελεύθερο σχολείο;;
Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα καθώς και την εμπειρία του ως μαθητής αλλά και εκπαιδευτικός μέσα στο σχολείο θα μοιραστεί μαζί μας ο καλεσμένος μας από το Summerhill, Henry Readhead, depute manager του σχολείου, καθηγητής μουσικής και εγγονός του ιδρυτή του σχολείου A.S.Neill.
(Το μέρος αυτό της συζήτησης θα γίνει στα Αγγλικά)

Οι συναντήσεις της ομάδας μας είναι δωρεάν και αφορούν εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων. Για τη συμμετοχή σας μέσω της πλατφόρμας zoom, δηλώστε το ενδιαφέρον σας στο sympraxis.eudec@gmail.com

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s