Αγαπητές/οί συνάδελφοι,

Σας υπενθυμίζουμε την πρώτη μας συνάντηση για φέτος στο πρόγραμμα Σύμπραξη Σχολείων για τη Δημοκρατία στην Εκπαίδευση την Παρασκευή 30-10-2020 στις 19:00 μέσω zoom.

Το θέμα μας είναι η συνύπαρξη με βάση τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατικής παιδείας. Θα συναντηθούμε στις 19:00 και ως τις 20:20 θα συζητήσουμε για το θέμα αφού προηγηθεί εισήγηση σχετικά με την έννοια της συνύπαρξης όπως έχει οριστεί από τους οργανισμούς που συμμετέχουν μαζί με τη Σύμπραξη στο πρόγραμμα της Διεθνούς Αμνηστίας: Διεκδικούμε την αλλαγή: Συνηγορία για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μετά από ένα 10λεπτο διάλειμμα, θα επανέλθουμε στις 20:30 για να υποδεχτούμε τον καλεσμένο μας Yaroslav Devdera. O Yaroslav εργάζεται από το 2007 ως δάσκαλος στο πρώτο εναλλακτικό σχολείο της Ουκρανίας «Stork school» που διοργάνωσε και φιλοξένησε το 2019 το International Democratic Education Conference. Το σχολείο ιδρύθηκε από ομάδα γονέων το 1990, δέχεται παιδιά έως 12 ετών και είναι από τα παλαιότερα εναλλακτικά σχολεία στην Ευρώπη καθώς και μέλος του δικτύου σχολείων ASP της UNESCO.
Ο Yaroslav είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της EUDEC από το 2019. Θα μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία του σχετικά με την αρμονική συνύπαρξη σε ένα εναλλακτικό σχολείο και θα απαντήσει σε ερωτήσεις. Το μέρος αυτό της συνάντησής μας θα γίνει στα Αγγλικά.

Σας περιμένουμε με χαρά

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s